Grunty próchniczne

Uwaga, otwiera nowe okno. DrukujEmail

Firma Produkcja Okryw oferuje 100%

naturalne produkty oparte o kompozyty torfowe do zastosowania w uprawie:

warzyw, krzewów, drzew i kwiatów oraz przy zakładaniu trawników.

 

PRODUKTY UNIWERSALNE

 

 

Grunt próchniczny uniwersalny ogólnego stosowania.

Polepsza strukturę gleb ciężkich oraz stanowi magazyn wody.

Sposób dostawy: worki foliowe (30L oraz 50L) oraz luz.


Podstawowe parametry
fizyko-chemiczne:
- ph 6,0-6,5;
- zasolenie 0,2-0,5;
- zaw. sub. organicznych nie mniej niż 10% s.m.

 

Grunt próchniczny uniwersalny przeznaczony dla roślin o większych wymaganiach pokarmowych.

Sposób dostawy: worki foliowe (30L oraz 50L) oraz luz.


Podstawowe parametry
fizyko-chemiczne:
- ph 6,4-7,2;
- zasolenie 0,8-1,5;
- zaw. sub. organicznych nie mniej niż 30% s.m.

 

 

TRAWY

 

Grunt próchniczny przeznaczony do zakładania trawników.

 

Sposób dostawy: worki foliowe (30L oraz 50L) oraz luz.


Podstawowe parametry
fizyko-chemiczne:
- ph 6,0-6,5;
- zasolenie 0,2-0,5;
- zaw. sub. organicznych nie mniej niż 10% s.m.

 



KWIATY DONICZKOWE I OGRODOWE

 

Grunt próchniczny przeznaczony do hodowli kwiatów ogrodowych, doniczkowych oraz innych roślin ozdobnych.

 

Sposób dostawy: worki foliowe (30L oraz 50L) oraz luz.


Podstawowe parametry
fizyko-chemiczne:
- ph 6,0-7,0;
- zasolenie 0,5-1,0;
- zaw. sub. organicznych nie mniej niż 10% s.m.

 



OGRÓD I SAD

 

Grunt próchniczny mający zastosowanie w uprawie warzyw, krzewów i drzew owocowych.

 

Sposób dostawy: worki foliowe (30L oraz 50L) oraz luz.


Podstawowe parametry
fizyko-chemiczne:
- ph 6,0-7,0;
- zasolenie 0,8-1,0;
- zaw. sub. organicznych nie mniej niż 20% s.m.

 



ROŚLINY KWASOLUBNE

 

Grunt próchniczny przeznaczony dla roślin wymagających kwaśnego odczynu gleby.

Może być stosowany jako dodatek do pozostałych produktów.

Sposób dostawy: worki foliowe (30L oraz 50L) oraz luz.


Podstawowe parametry
fizyko-chemiczne:
- ph 4,5-5,0;
- zasolenie 0,1-0,5;
- zaw. sub. organicznych nie mniej niż 30% s.m.