Produkcja okrywy - podejście indywidualne

Uwaga, otwiera nowe okno. DrukujEmail

Na rynku pieczarkarskim od wielu lat dostępne są nasze okrywy typu Kartel B i C oraz od dość niedawna okrywa D-34. Okrywy te różnią się parametrami fizyko-chemicznymi oraz grubością struktury, przez co różne jest ich przeznaczenie np. okrywa typu B polecana jest na produkcję pieczarki z wykorzystaniem kompostu fazy II czy D-34 stosowana w uprawach na kompoście fazy III. Zdajemy sobie sprawę, że obecny asortyment narzuca pewne sztywne standardy przez co zmusza co niektórych klientów do pewnych modyfikacji np. mieszania okrywy wilgotniejszej z suchszą w celu otrzymana produktu typowo pod swoje możliwości uprawowe. Niestety wiąże to się z pewnymi zagrożeniami jak możliwość zainfekowania okrywy czy problemy z przerostem w wyniku niedokładnego jej wymieszania. W związku z tym firma "Kartel" wykorzystując wieloletnie doświadczenie w produkcji okrywy i korzystną gospodarkę surowcową postanowiła wyjść w stronę klientów z nowym projektem indywidualnego podejścia w produkcji okrywy. Celem niniejszego programu jest dopasowanie okrywy pod konkretnego odbiorcę, pod konkretny typ uprawy z uwzględnieniem możliwości jakimi dysponuje dany klient. Przez co każdy kto się zdecyduje na ten rodzaj współpracy będzie miał możliwość wpływu na jakość otrzymywanego produktu, a w zasadzie sam będzie tą jakość ustalał. Dzięki temu otrzyma produkt taki jaki sobie wymarzył. Projekt ten został wstępnie uruchomiony we współpracy z firmą "Okechamp" w Borucinie, co zaowocowało zmianami w okrywie D-34, z których teraz korzystają także inni klienci.